Header Ad Img

Forum Left Top

ISI YALITIM BOYASI " NANOCOATS"

Yapidizayn.net - Yapı Sektörünün Paylaşım Platformu/ISI YALITIM BOYASI " NANOCOATS" => Nanoteknoloji ve Mikroteknoloji Dünyasına, Nanoteknolojik Yalıtım Kaplamalarına Hoşgeldiniz...! PROJE ORTAKLARIMIZ *ABAS DIŞ

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ISI YALITIM BOYASI " NANOCOATS"  (Okunma Sayısı 112 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« : 21 Şubat 2010, 03:43:06 »

Yeni Üye
*

Üye Numarası: 682
Teşekkür Bilgileri

Konu Sayısı: 2
Site

Nanoteknoloji ve Mikroteknoloji Dünyasına,

Nanoteknolojik Yalıtım Kaplamalarına

Hoşgeldiniz...!

PROJE ORTAKLARIMIZ

*ABAS DIŞ TİC.LTD.www.architurk.com/abasint
ABAS DIŞ TİC.LTD.www.architurk.com/abasint
ABAS İNŞAAT ÜRÜNLERİ SANAYİ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
Türkiye-Rusya-Ukrayna-Ürdün Distribütörü

web:http://www.abasint.com
E-mail: info@abasint.com
Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, Ökten Caddesi,
Milkent Konutları 2 B1/4 Arnavutköy, İstanbul – TÜRKİYE
Phone: +90 212 6844597
Fax: +90 212 6844598

GÖKSEL ER
Genel Koordinatör-Pazarlama Uygulama Md.
cep:0536 4752816
e mail:gokseller@gmail.com

*NANOPHOS ( www.ite.waw.pl/projects/nanophos/ )
-NANOPHOS 3 yıllık araştırma projesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilmektedir.
Projenin yenilikçi Nanoyapılı ve Nanocomposite fotonik medya ve ilgili cihazlar gelişmiş işlevsellik gaz algılama sergileme geliştirme giderir. Proje, yeni doğrusal ve doğrusal olmayan ışık soruşturma malzemeler kimyasal çevre ve ikinci gelişmiş optik sensör sorgu kavramları uygulamaya maruz kalan önemli etkileşim etkileri ilk amaçlamaktadır. Yeni fotonik sensör cihazları ve sistemleri Ox, NOx, CO, SOX, NOx, CH, VOC vb arastırır.
*KİMETSAN   ( www.kimetsan.com/tr/su_bazli_boyalar )
-Su bazlı nanoteknolojik uçak-roket-tank-gemi vb.boyalar üreten M.S.B. Tesis Güvenlik Belgesi-M.S.B Üretim İzin Belgesi-NATO Tesis Güvenlik Belgesi -TS-EN-KQ ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ-TS-EN-KQ ISO 9001:2008 BELGESİ KAPSAMI-TSE ISG-OHSAS 18001:2008 Iş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi-TSE ISG-OHSAS 18001:2008 Belgesi Kapsamı-TSEK Su Bazlı Boya Kalite Uygunluk Belgesi-TSEK Röntgen Filmi Banyo Çözeltileri Kalite Uygunluk Belgesi-Üçlü Sorumluluk Belgesi olan dünya devi bir üreticidir...)

*VD. KATILIMCILAR

National Hellenic Research Foundation Yunan Ulusal Araştırma Vakfı
Athens, Greece Atina, Yunanistan

Thales Research and Technology Thales Araştırma ve Teknoloji
Paris, France Paris, Fransa

Jenasensoric EV Jenasensoric EV
Jena, Germany Jena, Almanya

Cybernetix Cybernetix
Marseille, France Marsilya, Fransa

3D Digital Design & Development Ltd. 3D Dijital Tasarım & Development Ltd
London, United Kingdom Londra, Birleşik Krallık

Institute of Chemical Engineering & High Temperature Chemical Processes Enstitüsü Kimya Mühendisliği & Yüksek Sıcaklık Kimyasal Süreçler
Foundation for Research and Technology - Hellas Vakfı Araştırma ve Teknoloji - Hellas
Patras, Greece Patras, Yunanistan

Institute of Electron Technology Enstitüsü Elektron Technology
Warsaw, Poland Varşova, Polonya

The Weizmann Institute of Science Weizmann Institute of Science
Rehovot, Israel Rehovot, İsrail

The Frensel Institute Frensel Enstitüsü
Universite de Droit, d'Economie et des Sciences d'Aix-Marseille Université de Droit, d'Economie et des Sciences d'Aix-Marseille
Marseille, France Marsilya, Fransa

University of Lecce Üniversite Lecce
(Universita degli Studi di Lecce) (Universita degli Studi di Lecce)
Lecce, Italy Lecce, İtalya

ISI YALITIM BOYASI " nanocoats "
NANOTEKNOLOJİ VE İZOLASYON GERÇEKLERİ

Nasıl çalışıyor ? Nanocoats 'un izolasyon sağlayan komponenti,thermodry ismini verdiğimiz bir üründür.Isı enerjisinin,bir izolasyon malzemesinden geçişi,sıcak ve hızlı molekülllerin dengeye ulaşmak için daha soğuk ve yavaş moleküllere enerji transferi yapmasıdır.
Isı transferi üç şekilde gerçekleşir; İLETİM,KONVEKSİYON VE IŞINIM
Her üç faktörün toplamı,ürünün ısı iletkenliğini ifade eder.,ısı enerjisi bakımından en kötü iletken olup,dünyanın en iyi ısı izolasyon malzemesidir.
Ürünün katı parçasında iletim (conduction) yoluyla transferi ,iletim yolunu oluşturan parçacıkların çok küçük olması ve bunların birbirine 3-boyutlu bir ağla bağlı olması nedeniyle engellenmektedir.iletim bu 3-boyutlu karmaşık yapı içerisinde çok etkin değildir.
Ürünün içindeki gaz ve hava molekülleri de ısı enejisi transfer edebilir(konveksiyon)
Ancak “Knudsen Etkisi” nedeniyle de bu yollada ısı transferi tamamen engellenmektedir. KnudsenSayısınınEtkisiGazlar için karakteristik bir değerlendirme kriteri olan
Knudsen sayısı, (kn=1/L)c şeklinde tanımlanmaktadır

Nanometre düzeyindeki petekler ,hücreler , delikler,tüneller ve parçacıklar sayesinde ısı iletimi engellenir.Işınım yoluylada ısı transferi de,ürünün düşük kütle/hacim oranı ve yüksek yüzey alanı sayesinde çok düşüktür...ışınımı % 92.35 oranında yansıttığı testler ile kanıtlanmıştır...

SANAYİ TESİSLERİNDE ,NANOCOATS INDUSTRIAL

NANOCOATS un sanayide yaptıklarına inanamayacaksınız;
180 C lik bir kızgın yağ borusunun sıcaklığını yaklaşık yarım milimetrelik kalınlık
ile 95 C ye düşürdü.(12 kat makinalı uygulama yapılmıştır..)yaklaşık 6 saat sürmüştür...Kat sayısı artırılarak ortam ısısına getirebilir ,ısı
enerjisi kaybı 0 (sıfır)....bu şekilde sanayi...de enerji den ciddi tasaruflar elde edilmektedir...
not: 3/2/2010 tarihli enerji md Hakan bey le yapılan ölçümlerde Yalıtımsız Bölge 185 C gelirken,nano yalıtımlı bölge 80 C ölçülmüştür...sıcaklık düşüşü yarım mm ile 105 C olmuştur...Ölçümler hakan bey tarafından yapılmıştır...

www.dailymotion.com/video/xc5scg_nanocoats

www.dailymotion.com/video/xc5sfj_isi-yalitimi-yapan-boya_tech

http://www.akilli.tv/video/463863/isi-yalitiminda-NANOPHOS-THERMO-DRY.aspx

www.akilli.tv/video/462544/ISI-YALITIMINDA-NANOTEKNOLOJI-VE-MIKROTEKNOLOJI-URUNU-YALITIM-BOYASI.aspx

KONUTLARDA ,NANOCOATS HOME

NANOCOATS bir Nanoteknoloji ve Mikroteknoloji ürünü ısı ve su geçirmez yalıtım yapabilen bir subazlı boya dır. Termal ısı enerjisi "duvarlar ve diğer yüzeyler arasında geçiş yapar. Bu nedenle, enerji nin büyük çoğunluğu yaz ve kışın ısıtma soğutma için kullanılır." NANOCOATS "terma ISI transferini bloklar ve su itici özellik kazandırır,ayrıca nem ve küf oluşumunu keser, termal radyasyonu yansıtır.
Termal radyasyon Yansıtma:NANOCOATS yalıtım boyası filminin , kızılötesi radyasyonu 92,35% oranında yansıtabilme özelliği vardır..

Büyük fayda: Isı enerjisini konut dışında veya içinde tutarak duvara nüfuz etmeden engelleyerek büyük bir fayda sağlar. Bu anlamda kalan izolasyonu gerçekleştirmek için NANOCOATS a çok daha kolay bir görev kalır.
Boya ısı iletkenliği değiştirme: Boya tarzında yalıtım ürünlerinde ısı iletim katsayısından bahsetmek aslında yanlıştır,2-3 kat uygularsınız ve ne kadar ısı tuttuğunu veya geçirdiğini kontrol edebilirsiniz...
su bazlı boyalara göre 4 kat daha fazla (0,1292 W/mK termal iletkenliği azaltığı ispatlanmıştır,
Standart EN 12667).
not: Isı her zaman sıcak yüzeyden,soğuk yüzeye doğru transfer olur....bunu unutmayın...
Büyük fayda: Duvarda ısı farklılıkları azaltma yeteneğine sahip ince yüzeylerden bahsediyoruz. Bu nem-küf vb oluşumlarıda engelleyecektir ,doğal olarak.. ayrıca Isı köprüsü oluşumunu ve soğuk yüzeylerde oluşan kondensasyonu keser..
Burada mantık oldukça basit: su, ısı için iyi bir iletken görevi görür ve Nanocoats un buhar geçirgenliği yüksek olduğundan bu yolla oluşacak problemler bertaraf edilmiştir...

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri;
20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C'nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C'nin oldukça üstündedir. Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir.

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" denir.

Evlerimizde ,konutlarımızda sadece 2 kat uygulamamız yeterli oluyor...dilediğiniz renklerde yapılabilir...Uygulama havalı -havasız tabancalar,rulo veya fırça ile yapılabilir..
Evlerimizde olması gereken içeriden içeriden 2 kat dışarıdan 2 kat şeklindedir...
Dışarıdan yapılan xps-eps-poliüretan,taşyünü vb demode yalıtımlarda oluşan devantajları
bertaraf eden bir uygulamadır...Hem içeriden hemde dışarıdan yapılması gerektiğini
söyleyemezler ,nedeni ise ya bilgisizlik yada maliyet unsurudur...
Kışın enerji giderlerini düşürmek istersek şayet uygulamaların içeriden yapılması
gereklidir,çünkü yaklaşık 200 m2 lik tek katlı bir evin B.A-TUĞLA vb
kütlelerin ağırlığı 150-165 ton gelmektedir... dışarıdan yapılan uygulamalarda kazanc bu yüzden az olmaktadır nedeni ise bu kütlelerin
ısıtılması için harcanan enerjidir...içeriden yapılan uygulamalarda ise
bu ağır kütlelerin ısıtılması engellenmekte ve enerji dönüşümü konut
içerisinde kalmaktadır ...

Bina ve Tesisatta Isı Yalıtımı
Yapıların uzun yıllar boyunca değerini koruması ancak, yapı iyi tasarlanmışsa, iç ve dış etkenlerden doğru biçimde korunmuşsa gerçekleşebilir. Yapıların iç ve dış etkenlerden doğru biçimde korunması; yalıtım ile sağlanabilir. Yalıtım sistemlerinin esas amacı; yapı bileşenleri ve taşıyıcı sistemi dış etkenlerden koruyarak; kullanım amacına uygun sağlık ve konfor şartlarının yapı içerisinde hüküm sürmesini sağlamaktır. Bina içerisinde konforlu yaşam koşullarının oluşturulması insan sağlığı için ne kadar önemli ise yapının dış etkenlere karşı korunması da; içerisinde yaşadığımız, sağlam ve uzun ömürlü olmasını beklediğimiz yapılar için aynı öneme sahiptir.

ISI YALITIMI

1. Binalarda Isı Yalıtımı
Dünya üzerindeki birincil enerji kaynaklarının hızla tükenmesi üzerine gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm ülkeler enerji ihtiyaçlarını kontrol altına alma ve enerjiyi etkin kullanma yöntemleri geliştirmişlerdir.Ülkemizde de; başta sanayi ve konut sektörlerinde olmak üzere, enerji tüketimleri her geçen yıl artmaktadır. Konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketilmektedir. Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabilir. Bina zarfı, binanın iç ortamını dış ortamdan ayıran yapı elemanlarını kapsar. Duvarlar, pencereler, kapılar, döşeme, tavan ve çatı, bina zarfını oluşturur. Sağlıklı yaşam koşullarının yaratılması, yakıt tüketimlerini azaltarak; kullanıcının düşük yakıt masrafları ile sistemini işletmesinin ve dolayısıyla hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanması, binanın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması amacıyla; yapı bileşenleri üzerinden, farklı sıcaklıktaki iki ortam (dış hava – yaşanan mahaller) arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı denir.

1.1. Duvarlar: Enerji verimliliği için ısı kaybeden duvarlara ısı yalıtımı yapılmalıdır. Duvarlarda yalıtım içten (duvarın iç yüzünden) veya dıştan (duvarın dış yüzünden) yapılabilir. Bunun için çeşitli ısı yalıtım malzemeleri ve detayları uygulanabilir
1.2. Pencereler: Pencerelerde ısı kaybı açısından en önemli özellik, ısı geçirgenlik katsayılarıdır. (U değeri). Binalarda kullanılacak pencerelerin ısı geçirgenlik katsayıları TS 825’e uygun olmalıdır. Pencereler, kış mevsiminde güneşin mahal içerisine girişini arttırmalı, yaz mevsiminde azaltmalıdır. Bunun için pencere sistemlerinde çift camlar, low-e kaplı çift camlar, güneş kontrol kaplamalı camlar ile yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır.
1.3. Tavan/çatı ve döşemeler: Binalarda duvarlar ve pencerelerden sonra en fazla ısı kaybı/kazancı olan bölümler, tavan/çatı ve döşemelerdir. Bu bölümlere de ısı yalıtımı yapılmalıdır. Bunun için çeşitli ısı yalıtım malzemeleri ve detayları uygulanabilir.

Isı yalıtım malzemeleri; ısı kayıp ve kazançlarının azaltılmasında kullanılan sadece minimum kalınlıkta yalıtım sağlamak amacıyla üretilmiş yüksek ısıl dirence sahip özel ürünlerdir. Isı yalıtım malzemelerinin en temel özelliği ısı iletim katsayılarının düşük olmasıdır.

Binalarda ısı yalıtımı uygulanması ile;

• Çatı, duvar ve döşemelerde tekniğine uygun ısı yalıtımı malzemeleri kullanılması ile ısıtma ve soğutma amaçlı tüketilen yakıt miktarının azalması,
• Hava kirliliği azalması,
• Sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşması sonucunda sağlık giderlerinin azalması,
• Yapı bileşenlerinin yoğuşma sonucu korozyona uğraması önlenerek binanın korunması sağlanır.
Tasarımdan, uygulamaya kadar tüm yönleri ile bir uzmanlık dalı olan yalıtımın ana unsurları "ileri teknoloji " “doğru detay”, “nitelikli malzeme” ve “sağlıklı uygulama” dır.

Nanoteknolojinin Dünyadaki Enerji Tasarrufu Alışkanlıklarını Nasıl değiştirdiğini Siz de Görün

Nanocoats teknolojisi, enerji verimliliği ve ürün koruma için aklınıza gelebilecek her alanda her türlü uygulama için yeterince uygulama kolaylığı ve ürün dayanıklılığı sunar. Nanocoats® boyalarının nerelerde kullanacağını sormak yerine, nerelerde kullanım alanının olmadığını düşünmek daha doğru olurdu.

Isı yalıtım teknolojisinde yeni nesil bir ürün ve dünya çapında enerji tüketimini azaltmada yeni bir yöntem olan NanoCOATS ürününün piyasaya sürülmesinden bugüne kadar, dünyanın dört bir yanında yapılan binlerce uygulamanın sadece küçük bir yüzdesini teşkil eden örnek resimler bulacaksınız.

Nanocoats® boyaları, çok düşük ısı iletkenliğine haiz ve su itici özelliği olan nano-kompozit malzemeler kullanılan, patenti NANOPHOS'a ait olan bir ısı yalıtım teknolojisidir. Bu ürünler, çok ince bir film tabakası ile ısı transferini engeller, ve korozyon, nem, küf direnci gibi diğer bazı ilave faydalar sağlar.

Nanocoats® ürünleri, ısı yalıtımı ve enerji verimliliği için çevre dostu ve kalıcı alternatif seçenekler sunarak, endüstriyel ve mimari boyalar anlamında “gelecek-nesil” ürünleri temsil etmektedir. Nanocoats®, konvansiyonel yalıtım malzemelerinin etkinliğini zamanla azaltan ve hava kalitesinin düşmesine neden olan nem, toz, küf, kir gibi faktörleri bünyesinde barındırmadığı için de ayrıca sağlık anlamında ek bir kazanım ortaya çıkarır.

NEDEN ISI YALITIMI YAPILMALIDIR www.izoder.org.tr/Video.asp

Yalıtım Yapabilen Cephe Kaplamaları Hakkında

Dış cephe kaplamaları, dıştan gelecek olan tüm ısı akışlarının kesilmesi için en iyi yöntemdir. Bu yapılan uygulama çeşidi binaların dış kabuğunu, binanın soğuk tarafından komple kaplanmasıdır. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur;

Birincisi mantolama denilen binanın dışından Expanded Polistiren(eps) ya da Extrude Polistiren(xps) levhalarla bir kaplama yapılmasıdır. Bu malzemelerin ısı iletkenlikleri çok düşük olduğu için adeta bu malzemeler binanın mantosu konumunda olacaktır. Böylece içerideki ısı dışarıya çıkmamaktadır.Lakin biliçlenen toplumlarda,pentan gazından üretilen bu tür malzemeler tercih edilmemektedir,ayrıca binanın taşıyıcı sistemlerine,dübelleme-yük verme gibi ciddi zararlar vermektedir... ısı iletim katsayıları 0.040-0.060 W/mK (Şu da unutulmamalıdır;plaka düzeninde olduğu için ,düzgün yerleştirilmediği takdir de ısı köprüleri oluşacağından verilen rakamlar daha yükselecektir yani yaptığı daha da azalacaktır...verilen rakamlar bir plakanın yaptığı ısı transferi baz alınmıştır...)kullanıcılardan alınan tasarruf rakamları iddia edildiği gibi değildir,% 20-30 arasında olmasının sebebi budur...)

Diğer ikinci yöntem ise ısı yalıtımlı sıvaların kullanılmasıdır, bu daha çok müteahhitlerin yeni inşaatlarda tercih ettiği bir malzeme tipidir. Çünkü kaba sıva bitirildiğinde mantolamada bitmiş olmaktadır.Evet müteahhitler kullanmaktadır neden?maliyeti az olduğu için ve yalıtım yaptığını iddia edildiği için tabi...sevgili ülkemizde bilinçli-yaptığı işe önem veren müteahhitler çıkacaktır diye umuyoruz...Isı iletim katsayıları 0.065 W/mK   (ki 0.065 W/mK RAKAMININ ÜSTÜNDEKİ ÜRÜNLER YALITIM MALZEMESİ YAPAR KATEGORİSİNE GİRMEZ..)

Üçüncü yöntem ise nanokaplamalar ile, binalarda ısıyı duvarlardan geri reflekte ederek yapılacak ısı yalıtımıdır. Bunun için de ısı yalıtımını sağlayan boyalar kullanılmaktadır.Isı iletim katsayıları 0.010-0.025 W/mK....

goksell Üyemiz'in Imzasi
Görmek inanmaktır – Nanoteknolojinin Büyüsüne Siz de Tanık Olun.
ABAS DIŞ TİC.LTD.www.abasint.com
ABAS İNŞAAT ÜRÜNLERİ SANAYİ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
Türkiye-Rusya-Ukrayna-Ürdün Distribütörü
GÖKSEL ER
Genel Koordinatör-Pazarlama Uygulama Md.
cep:0536 4752816
e mail:gokseller@gmail.com
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: