Header Ad Img

Forum Left Top

Deprem Testi _?

Yapidizayn.net - Yapı Sektörünün Paylaşım Platformu/Deprem Testi _? => www.sahibinden.com da gördüğüm bir ilanı ben olumlu yada olumsuz yönde değerlendiremedim. Esası ile binaların depreme karşı dayanımını öğrenmenin iyi

Sayfa: 1   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Deprem Testi _?  (Okunma Sayısı 98 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« : 08 Mart 2010, 09:29:52 »

Yönetici

Üye Numarası: 3

Konu Sayısı: 655
Mesleğiniz: İnş.Y.Müh.
Branşınız: Çelik, Betonarme Yapılar
Mezuniyet Yılınız: 2000
Mezun Olduğunuz Okul
: BAU
Site

Teşekkür Bilgileri 3 Mesajına Toplam
3 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
www.sahibinden.com da gördüğüm bir ilanı ben olumlu yada olumsuz yönde değerlendiremedim. Esası ile binaların depreme karşı dayanımını öğrenmenin iyi olmasına karşın, bu testleri benim apartmanımda benden izinsiz yapılmasıda beni rahatsız ederdi.

Zira karot yerlerinin iyi doldurulmadığını bunun uygulamasını birçok defa görmüş biri olarak, test hakkında bilgim ve denetimim olsun isterdim. Yada kırılan paspaylarının yeniden tamirinin ve tüm bu işlemler için kullanılan malzemelerin belirli olmasını isterdim.

Tanıdığım ODTÜ Mezunu ve yirmi yıllık deneyimli, şu anda Ankara'da Atakule yakınlarına orta ölçekli bir ofiste çalışan bir meslektaşımız daha mukavemetli diye taşla doldurtup üstünü sıvatıyordu..... Gülümseme

Ayrıca bu ilanda yapı malzeme test alma yetkisinin deprem test yetkisi olarak anlatılması yine beni rahatsız etti .

Sitede;
"Laboratuvarımız tarafından verilmiş raporlar resmi kurum raporu niteliğindedir. Teknik Üniversite raporuyla eşdeğerdir. T.C Bayındırlık ve İskan Bakanlığı logolu olduğundan, Bina iskan alımı ile ilgili belediyeler tarafından istenen bina sağlamlık raporu niteliğini taşır."
deniliyor ...

Ayrıca Teknik Üniversite Raporu (gerçi o raparlarda kolay alınabiliyor ) ile eşdeğer denmesi !!!!

Malzeme testi rapoarlarının referans olarak verilmesi yine acaba sorularını yanında getirdi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerinizi ve bilgilerinizi aktarırsanız mutlu olarurum.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2010, 10:45:24 Gönderen: I_ELMALI » Kayıtlı

I_ELMALI Üyemiz'in Imzasi
www.yapidizayn.net tek sahibi tüm üyeleri !!!
Ben lafa bakarım lafmı diye? Söyleyene bakarım adam mı diye ?

« Yanıtla #1 : 08 Mart 2010, 10:49:07 »

Yönetici

Yas: 32

Mezun Olduğunuz Okul
Site

3 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
İstanbul'da özel sektöre ve vatandaşa ait binaların güçlendirilmesi için ve gerçekten deprem performanslarının test edilmesi için acilen harekete geçilmeli. Şili, Elazı Depremleri !!! Biz dursakta yer küre durmuyor. Askeriye ve birçok kurum gerekli güçlendirme faaliyetlerini tamamladı. Özel sektör için AÇILIM yapılmadı. Zira olası bir İstanbul Depremi hem İstanbul hemde İstabul kadar tüm ülkeyi büyük şekilde etkileyecektir.

Acilen yetki ve kredi konularında AÇILIM yapılmalı ....

« Yanıtla #2 : 08 Mart 2010, 10:51:09 »

Yönetici

Mezun Olduğunuz Okul
Site

3 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
Ayrıca yapının deprem sırasındaki performansının testinde kullanılan yönetmelikler malzeme yönetmelikleri değil (bir önceki örnekte bahsettiğim site) deprem yönetmeliği'dir. Diğerleri sadece enstrumandır.

« Yanıtla #3 : 11 Mart 2010, 00:28:12 »

Kıdemli Üye

Üye Numarası: 111

Konu Sayısı: 163

Teşekkür Bilgileri

Gönderilen Mesaj
İstanbul büyükşehir belediye başkanının açıkladığına göre 1998 öncesi tüm yapılar ya yıkılması yada güçlendirilmesi gerekiyormuş hatta bunun içinde İstanbul'a özel yasa isteyecekmiş.Sasdece İstanbul'da değil Türkiye'nin birçok yerinde bu sorun var.Bunun için acilen ve kalıcı bir çare bulunmalı.

savasozcelik Üyemiz'in Imzasi
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür...

« Yanıtla #4 : 11 Mart 2010, 02:33:29 »

Genel Moderatör

Üye Numarası: 885

Konu Sayısı: 85
Mesleğiniz: İnş. Y. Müh.
Branşınız: Betonarme ve Çelik Yapılar, Köprüler
Mezun Olduğunuz Okul
: YTU / ITU

Teşekkür Bilgileri 1 Mesajına Toplam
1 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
İstanbul'da özel sektöre ve vatandaşa ait binaların güçlendirilmesi için ve gerçekten deprem performanslarının test edilmesi için acilen harekete geçilmeli. Şili, Elazı Depremleri !!! Biz dursakta yer küre durmuyor. Askeriye ve birçok kurum gerekli güçlendirme faaliyetlerini tamamladı. Özel sektör için AÇILIM yapılmadı. Zira olası bir İstanbul Depremi hem İstanbul hemde İstabul kadar tüm ülkeyi büyük şekilde etkileyecektir.

Acilen yetki ve kredi konularında AÇILIM yapılmalı ....

İsmail Bey ; aslında parasızlık değil konu zira yaklaşık 25 Milyar Tl birikmiş deprem vergileri olması lazımdı.

Yapılan bir muhasebe araştırması neticesinde şunları tespit etmişler ;
1999 yılından sonra bugüne kadar yaklaşık 24.1 milyar TL deprem vergisi toplandığını hesap edildi. 2009 yılı sonuna kadar elde edilecek devrem vergisi geliri ise 27.2 milyar doları bulacak. İSMMMO’nun hesabına göre sadece cep telefonuyla konuştuğumuz için ödediğimiz vergi 22.2 milyar TL’yi geçti. Yılsonuna kadar ise 25 milyar TL’yi geçecek. 2004 yılında sona erdirilen özel işlem vergilerinden ise 1.8 milyar TL geldi. Türkiye 2004 yılına kadar olan dönemde, at yarışlarında oynadığı kolonlardan, iç hat uçuşlarındaki biletlerinden, tapu işlemlerinden, otomobil alımındaki tescil işlemlerinden depremzedeler için ödeme yaptı”.

Mesele para meslesi değil , algılama ve zihniyet meselesi...

Bu arada bu paraların da buhar olduğunu belirtmek isterim...
« Son Düzenleme: 11 Mart 2010, 02:49:08 Gönderen: ytu_hakansahin » Kayıtlı

ytu_hakansahin Üyemiz'in Imzasi
Bilgi sahibi olmadan , fikir sahibi olunmaz.

« Yanıtla #5 : 11 Mart 2010, 11:20:57 »

Yönetici

Mezun Olduğunuz Okul
Site

3 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
AÇILIM yapıyoruz niye öyle diyorsun. Bu arada açılımı gören bilen duyan var mı ? Açılımı Başbakana sormuşlar nedir diye !!! Bende bilmiyorum biraz sonra ABD büyükelçiliğinden alıca öğrenecem demiş. Gülümseme

Kamuoyunun odağını farklı yönlere kaydırıp paraları uçuruyoruz. Bi bu paralar bana doğru uçmadı, onun formülünü sorsam bizim paylaşım platforumunda paylaşırlar mı ? acaba !!!

EEEE Türkiye burası !!!!

« Yanıtla #6 : 11 Mart 2010, 11:31:11 »

Yönetici

Mezun Olduğunuz Okul
Site

3 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
Ya ben yine durmayacağım geçen gün Mesut Yılmaz ın bir demeci vardı. Mavi akım ile ilgili olarak ABD Büyükelçisi'nin kendisini başbakan iken, şahsi ve ülke anlamında makamında tehtit edildiğini söyledi. Bence çok önemli bir demeçti ve refleks verilmesi-düşünülmesi gereken bir durumdu. Ama yine bir haftalık magazin hafızamız ile Bihter'ın çoçuğunun kimden olduğu bizim için daha önemli oldu.

« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2010, 14:43:52 »

Moderatör

Üye Numarası: 14

Konu Sayısı: 18

Teşekkür Bilgileri 1 Mesajına Toplam
1 Kere Teşekkür Edildi

Gönderilen Mesaj
Alıntı
Sitede;
"Laboratuvarımız tarafından verilmiş raporlar resmi kurum raporu niteliğindedir. Teknik Üniversite raporuyla eşdeğerdir. T.C Bayındırlık ve İskan Bakanlığı logolu olduğundan, Bina iskan alımı ile ilgili belediyeler tarafından istenen bina sağlamlık raporu niteliğini taşır."
deniliyor ...

Teknik üniversitesi raporuna çok güven olduğundan sanırım, adı kullanılmış. Bakanlık logolu olmadığı zaman resmiyette de bi anlamı yok zaten. Bakanlık onayı alan firmalarda aynı zamanda uzman personel çalıştırma zorunluluğu da var.

http://www.yapidenetimhaber.com/laboratuvar-izni-onay-talimati.htm

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki, kimse binasına beton dayanımı testi yaptırmak istemiyor. Nedeni bina zayıf çıkarsa, gerekli önlemleri alamayacağından veya almayacağından psikolojik zayıf olduğunu bilmek istemiyor. Bu işlemler ancak devlet kanalıyla yapılırsa başarıya ulaşacağı inancındayım. Bizde herşey çabuk unutuluyor, başımıza gelince hatırlıyoruz. Bu nedenle özel sektör tek başına güvence verip yapamaz, yaptıranda bulamıyor. Çünkü vatandaşa çürük konutları yapanlarda kendileri.

hmnumanoglu Üyemiz'in Imzasi
İlerleyemeyen gerilemeye mahkumdur...
Etiket:
Sayfa: 1   Yukarı git
  Yazdır  

« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: