www.sahibinden.com da gördüğüm bir ilanı ben olumlu yada olumsuz yönde değerlendiremedim. Esası ile binaların depreme karşı dayanımını öğrenmenin iyi olmasına karşın, bu testleri benim apartmanımda benden izinsiz yapılmasıda beni rahatsız ederdi.
Zira karot yerlerinin iyi doldurulmadığını bunun uygulamasını birçok defa görmüş biri olarak, test hakkında bilgim ve denetimim olsun isterdim. Yada kırılan paspaylarının yeniden tamirinin ve tüm bu işlemler için kullanılan malzemelerin belirli olmasını isterdim.
Tanıdığım ODTÜ Mezunu ve yirmi yıllık deneyimli, şu anda Ankara'da Atakule yakınlarına orta ölçekli bir ofiste çalışan bir meslektaşımız daha mukavemetli diye taşla doldurtup üstünü sıvatıyordu.....

Ayrıca bu ilanda yapı malzeme test alma yetkisinin deprem test yetkisi olarak anlatılması yine beni rahatsız etti .
Sitede;
"Laboratuvarımız tarafından verilmiş raporlar resmi kurum raporu niteliğindedir. Teknik Üniversite raporuyla eşdeğerdir. T.C Bayındırlık ve İskan Bakanlığı logolu olduğundan, Bina iskan alımı ile ilgili belediyeler tarafından istenen bina sağlamlık raporu niteliğini taşır."
deniliyor ...
Ayrıca Teknik Üniversite Raporu (gerçi o raparlarda kolay alınabiliyor ) ile eşdeğer denmesi !!!!
Malzeme testi rapoarlarının referans olarak verilmesi yine acaba sorularını yanında getirdi.
Konu ile ilgili olarak görüşlerinizi ve bilgilerinizi aktarırsanız mutlu olarurum.